ÇÖZÜMLERİMİZ

IP Kapalı Devre Kamera Sistemleri

Bugün güvenlik sektöründe göze çarpan trend, geleneksel video (koaksiyel ve dijital kayıt sistemleri) kayıt teknolojilerinden daha yeni olan IP tabanlı sistemlere olan geçiştir. Analog tabanlı cihazlardan dijital cihazlara olan bu geçiş, firmalar, çalışanları ve varlıkları için daha iyi ve performanslı koruma sağlama ihtiyacında olan şirketlere bir çok fonksiyonel ve mali fayda sağlamaktadır.

Özellikle son yıllarda dünyada gelişen olaylar daha gelişmiş gözetleme sistemlerine ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda IP CCTV çözümleri gelişen teknolojilere paralel olarak kolay entegre edilebilmesi, akıllı analiz ve gözetleme yazılımları, açık mimari yapıları ve ucu açık çözümler noktasında getirdiği avantajlar bakımından pazarda daha fazla tercih edilmektedir.

Bunların dışında IP kamera teknolojisinin geleneksel analog sistemlere nazaran daha fazla tercih edilme nedenleri olarak aşağıdakileri sıralayabiliriz;

♦   Esneklik ve Ölçeklenebilirlik : Bir kameradan binlerce kameraya kadar ölçeklenebilir, mevcut sistemlere daha sonra geliştirilen daha yüksek çözünürlüklü ip kameralar çok rahat ilave edilebilir.

♦   Çözünürlük ve Teknoloji : Analog sistemlerde bugünkü teknolojide çözünürlükler sınırlıdır, oysa IP teknolojide gelişen teknolojiye paralel olarak VGA çözünürlüklerden başlayıp Megapiksel (1.3 MP, 3MP, 5MP, 12 MP,…v.b) diye tabir edilen çok yüksek çözünürlükler elde edilebilmekte ve kayıt sistemlerine çok rahatlıkla entegre edilebilmektedir. Ayrıca IP kameralar analog kameralara göre saniye de daha yüksek frame lerde görüntü alıp gönderebilirler. (30 pps, 60 pps v.b)

♦   Kullanım Ömrü ve Maliyetleri : IP sistemler daha uygun maliyetli bir altyapı kullanırlar ve yönetilmesi daha kolaydır. Ayrıca gelişen teknoloji ile çok kolay entegre olması nedeni ile daha düşük maliyetler ile sistem ve ürün performansları artırılabilir. Özellikle PoE teknolojisi vasıtası ile tek kablo üzerinden hem görüntü hem hem de enerji beslemesinin sağlanması kablolama tarafında ciddi maliyet avantajları sağlar.

♦   Ağ Tümleştirme : Sadece tek bir ağ tipi veri, video ve ses uygulamaları (çift yönlü) için kurum içinde ve dışında bağlantı olanağı sağlar ve yönetimi daha etkili ve daha uygun maliyetli hale getirir.

♦   Sistem Entegrasyonu : IP cctv sistemleri teknolojisi, giriş kontrol, yangın algılama, seslendirme, otomasyon gibi başka güvenlik sistemleriyle entegrasyon için açık bir platform sağlar.

♦   Uzaktan erişim: IP cctv teknolojisinde canlı ya da kayıtlı her türlü kamera görüntüsüne ve video yayınına dünyanın her yerinden kablolu veya kablosuz ağ bağlantı teknolojileri üzerinden (network, wifi, 3G, 4G, mobil gsm v.s) erişilebilir ve kontrol edilebilir.

♦   Kamera Düzeyinde Akıllı Analiz : IP kameralar ile hareket algılama, kişi yada nesne teşhisi ve tanımı, olay yönetimi, sensör girişi, röle çıkışı, üzerindeki hafıza kartlarına resim kayıt v.s gibi kameranın akıllı kararlar vermesini sağlayarak kullanımda daha güvenli ve pratik çözümler sağlar.

♦   Yedekleme ve Veri Saklama : IP cctv teknolojisinde kayıt çözümlerinde çok uzun süreli görüntü ve veri saklama olanakları sağlanır. Örneğin 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve daha yukarı gibi uzun süreli kayıtlar kamera sayısından bağımsız olarak Network kayıt cihazları/Sunucu ve extension/storage üniteleri vasıtası ile sağlanabilir.

IP CCTV sistemlerinin devreye alınma  ve kullanımları sırasında mümkün olduğunca az problemle karşılaşmak için sistemlerin tasarımlarında aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi ve uyulması önem arz eder;

►   İhtiyaçların en baştan tam olarak belirlenmesi ve amaca uygun olarak tasarlanması çok önemlidir. Bunun için uzman profesyonellerden destek alınmalıdır.
►   Kurulacak IP sisteminin yaygın olarak kullanılan standartlara uygun olması (ONVIF v.b) ileride yapılacak değişiklik ve eklemeler için kolaylıklar ve maliyet avantajları sağlayacaktır.
►   Kayıt platformlarının yedekli güç ve soğutma ünitelerinin olması, RAID (disk koruma) yapılarının olması, Failover (yedeklilik) mimariyi  desteklemesi v.b gibi özelliklere sahip olması önemlidir.
►   Çok noktadan izleme yapılacaksa kameralar için çoklu yayın (multicast) paketleri destekleyen kameraların seçilmesi ve kayıt platformunun toplam kayıt ve izleme bant genişliklerinin yüksek olanların seçilmesi önemlidir.
►   Ağ yapısının tasarlanması aşamasında gerekli bant genişliğinin hesabının yapılarak uygun kenar ve merkez switchlerinin seçilmesi ve mümkünse diğer sistemlerden izole bir network yapısının kullanılması yada VLAN gibi konfigürasyonlar ile cctv ağının ayrı çalıştırılması önemlidir.
►   Kullanılacak kamera ve network switchlerinin PoE özellikli seçilmesi ve kullanılması enerji kablosu maliyetlerini ortadan kaldıracaktır.

Akare, cctv sistemleri konusunda uzman ve yetkin kadroları ile aşağıdaki  her ölçekteki özel ve  kamu kurum- kuruluşları gibi bir çok alanda danışmanlık, projelendirme ve sistem çözümleri gerçekleştirmektedir.

CCTV Sektörel Çözümlerimiz:

•   Endüstriyel ve sunucu tabanlı IP kayıt sistemleri
•   Hibrit kayıt sistemleri
•   Thermal ve Termografik kamera çözümler
•   Çevre, sınır ve şehir güvenlik izleme sistemleri
•   Ulaşım ve trafik izleme sistemleri
•   Lojistik, antrepo ve liman izleme sistemleri
•   Perakende sektörü kişi sayma, yoğunluk haritası çıkarma çözümleri
•   Fabrika ve endüstriyel tesis izleme çözümleri
•   Finans ve bankacılık izleme çözümleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 - AKARE ELEKTRONİK SAN.TİC. Tüm Hakları Saklıdır. TTKobi Hazır Web Sitesi